Sportvereniging GENIE

Haal bij GENIE je nijntje Beweegdiploma!

Met ingang van januari 2020 start Genie met de leuke lessen van het nijntje Beweegdiploma. Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier en met nijntje is bewegen een feest!

De nijntje beweeglessen worden gegeven in de volgende lesgroepen:
Kleutergym 4-6 jaar                     dinsdag 16.15-17.00             Kannebuis
Combi gym/dans 3-5 jaar           woensdag 13.30-14.15          Lodijke
Combi gym/dans 3-5 jaar           vrijdag 17.30-18.15              Lambertijnenlaan


Wat is het nijntje Beweegdiploma?
Het nijntje Beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Bewegen met plezier
In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk jonge kinderen.

Meedoen
Het nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de 20 lessen ontvangen de kinderen het nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar ze mee hebben geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat kinderen een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!
Het nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries: 
Beweegdiploma 1 voor kinderen van 2 tot 4 jaar
Beweegdiploma 2 voor kinderen van 4 tot 6 jaar  

In zes lesgroepen gaat GENIE de basisonderdelen van het nijntje beweegdiploma invoegen. Uiteraard blijft onze ´niks moet, alles mag´ nog steeds gelden en gaat het vooral om plezier hebben met elkaar. Aan het eind van het schooljaar houdt GENIE het nijntje beweegfeest voor alle kinderen die hun nijntje diploma hebben verdiend.

De datum hiervoor is: 13 juni 2020.
Locatie en meer info hierover volgt t.z.t.

Meer weten?
Neem gerust contact op via turnen@genie-bergenopzoom.nl.  Ook op www.beweegdiploma.nl staat meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *